Papír-vb

Papír-vb

Múltidéző VI/11.

Emilia-Romagna Nagydíj, Imola

2020. október 31. - F1 Hierro

Az átalakított versenynaptárban a Nürburgring után újabb régi helyszín tér vissza, új futamnévvel. Imolában 2006-ig San Marinó-i Nagydíjat rendeztek (miután az Olasz Nagydíj Monzáé), idén viszont harmadik olaszországi versenyként a tartomány nevét viseli a futam, akárcsak Mugellóban. A jelenlegi mezőnyben nincs olyan pilóta, aki Forma-1-es futamot nyert Imolában, sőt csak egy van, aki korábban indult San Marinó-i Nagydíjakon: Kimi Räikkönen, akinek legjobb imolai eredménye a 2003-as második helyezése. Néhányan a mai szabadedzésen köröztek először a pályán (miután első alkalommal kísérleti jelleggel nem tartottak péntekit), míg másoknak alacsonyabb kategóriákból van némi rutinjuk, mint Lewis Hamiltonnak is.

A régi-új pályán, amely óramutatóval ellentétes vonalvezetése révén is rendhagyónak számít, egyelőre papírformát hozott a rajtrács eleje (leszámítva, hogy Valtteri Bottas indul Hamilton elől), vajon a futamon mi lesz?

Hamilton

2002-ben a Forma Renault 2000 Európa-kupa itteni futamán második lett. 2006-ban a GP2-es főfutamon kizárták a biztonsági autó megelőzéséért, a sprinten a pontot nem érő tizedik helyen végzett.

Ricciardo

Nem versenyzett még Imolában.

Norris

A 2015-ös olasz Forma–4-es idénynek a második itteni hétvégéjén vett részt. Az első futamon ötödik, a harmadikon negyedik helyezést ért el.

Vettel

Nem versenyzett még Imolában, 2006-ban jelen volt a BMW Sauber tesztpilótájaként, de nem vezetett autót a pályán.

Latifi

2012-ben az olasz Forma–3-as hétvégén negyedik, hatodik és második helyezést ért el. 2014-ben az Európa-bajnokság hétvégéjén a második futamon hatodik, a harmadikon negyedik lett.

Räikkönen

A 2001-es San Marinó-i Nagydíjon a Sauber-Petronas kormányrúdjának eltörése miatt szenvedett balesetet. 2002-ben a McLaren-Mercedes kipufogójának problémája miatt állt ki. 2003-ban sikerült dobogóra állnia másodikként. 2004-ben nyolcadik lett. 2005-ben élről indult, és vezetett is a versenyen, de kilenc kör után a féltengely problémája miatt kiállni kényszerült. 2006-ban ötödik helyen végzett.

Grosjean

2011-ben a GP2 Asiában a főfutamon győzött, a sprinten a pontot nem érő hetedik helyen végzett.

Gasly

Az alpesi Forma Renault 2.0 2013-as szezonjának első itteni hétvégéjén részt vett, második és negyedik helyezést ért el.

Pérez

Még nem versenyzett Imolában.

Leclerc

Az alpesi Forma Renault 2.0 2014-es szezonnyitóján mindkét futamon kiesett.

Stroll

2014-ben az olasz Forma–4-ben az első itteni hétvége három futamából kettőt megnyert, a középsőn második lett. A szezonzáró is itt volt, de azt sérülés miatt kihagyta (így is ő lett a bajnok). 2016-ban az európai Forma–3-as hétvége első futamán második lett, a másik kettőn győzött.

Magnussen

Nem versenyzett még Imolában.

Albon

2012-ben az alpesi Forma Renault 2.0 hétvége futamain tizedik és hatodik helyen végzett.

Kvjat

2012-ben az alpesi Forma Renault 2.0 hétvége első futamán negyedik lett, a másikon kiesett.

Ocon

2012-ben az alpesi Forma Renault 2.0 hétvége futamain hetedik és negyedik helyen végzett. 2014-ben az európai Forma–3-as hétvége első futamát megnyerte, ezen kívül negyedik és harmadik helyezést ért el.

Verstappen

2014-ben az európai Forma–3-as hétvége első futamán kiesett, utána viszont második lett, majd győzött.

Sainz

Nem versenyzett még Imolában.

Russell

2014-ben az alpesi Forma Renault 2.0 hétvégén hatodik és kilencedik helyezést ért el, de mivel vendégpilóták is végeztek előtte, jobb pontszámokat kapott, a junior értékelést pedig mindkét futamon ő nyerte. 2016-ban az európai Forma–3-ban negyedik, harmadik és második helyezést ért el.

Bottas

Nem versenyzett még Imolában. Augusztusban egy Mercedes 45 AMG 4MATIC+ -t vezetve ismerkedett a pályával.

Giovinazzi

2014-ben az európai Forma–3-ban a hétvége első futamán ötödik lett, a másodikon harmadik, a harmadikon kiesett.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr9016267726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása