Papír-vb

Papír-vb

Múltidéző II/4.

Orosz Nagydíj, Szocsi

2016. április 29. - F1 Hierro

Az Orosz Nagydíj fiatal versenynek számít, hiszen mindössze két éve rendezik meg, így felidézhető emlékből is kevés van. Eddig kettőből kettőt a címvédő Lewis Hamilton nyert. Az ő sikersorozata folytatódik a pályán vagy Nico Rosberg év eleji nyerő szériája?

Hamilton

Eddig 100%-os az Orosz Nagydíjon: tavalyelőtt élről indulva, különösebb nehézség nélkül nyerte meg a futamot, tavaly sikerült ismételnie.

Ricciardo

Tavalyelőtt hetedik lett, megelőzte a csapattárs Vettelt, akire a verseny elején még panaszkodott, hogy „feltartja” (azaz nem adta magát könnyen). Tavaly a felfüggesztés sérülésével kiesett, 15. helyezettnek könyvelték el.

Vettel

Tavalyelőtt Red Bull-lal nyolcadik helyen végzett akkori csapattársa, Ricciardo mögött. Tavaly Ferrarival második lett. Sainz balesete után a maradványok eltakarításakor kis híján elgázolta az utóbb „bátor orosz”-ként emlegetett pályabírót.

Rosberg

Tavalyelőtt második helyről indult, a rajtnál megelőzte Hamiltont, de a sikán levágása miatt vissza kellett adnia a pozíciót, majd kereket kellett cserélnie a fékezés miatt. Innen sikerült a végére visszajönnie a második helyre. Tavaly a gázpedál sérülése miatt kiesett.

Räikkönen

Tavalyelőtt kilencedik helyen végzett. Tavaly dobogóért küzdött, de végül a verseny negatív hősévé vált: kiütötte Bottast, visszaesett ötödik helyre, de az ütközésért 30 másodperc büntetést kapott, amivel hivatalosan nyolcadik lett.

Grosjean

Lotusszal tavalyelőtt a 17. helyen végzett, tavaly falnak ütközve ért véget a versenye.

Ericsson

Tavalyelőtt utolsó célba érkezőként két kör hátránnyal 19. lett. Egyúttal ez volt utolsó versenye a Caterham színeiben. Tavaly a Sauber pilótájaként Hülkenberggel ütközött a rajtnál, így véget ért a futama, és be kellett küldeni miatta a safety cart.

Pérez

Tavalyelőtt tizedik lett. Tavaly Bottas és Kimi ütközését követően minden értelemben ő lett a nevető harmadik a verseny végén.

Nasr

A tavalyelőtti GP2-es futamon harmadik lett a sprinten.

A tavalyi Orosz Nagydíjon hatodik helyezést ért el.

Alonso

Tavalyelőtt Ferrarival hatodik lett. Tavaly McLaren–Hondával az erőforrás elemeinek cseréje miatt összesen 35 (!) rajthelyes büntetéssel indult (amit persze nem kivitelezhettek teljes mértékben…), innen felzárkózva tizediknek futott be, de pályaelhagyásért öt másodperc büntetést kapott, ez egy helyezésbe és a pontszerzésébe került.

Massa

Tavalyelőtt a 18. helyről indult, majd korán kereket cserélt, hogy két szett lágy gumival menjen végig, végül 11. helyen futott be. A tavalyi versenye lényegesen jobban sikerült, negyedik lett.

Magnussen

Tavalyelőtt McLarennel ötödik helyezést ért el.

Gutiérrez

Tavalyelőtt Sauberrel 15. helyen végzett.

Button

Tavalyelőtt még a Mercedes-motoros autóval negyedik helyezést ért el, tavaly már Honda-erőforrással kilencedik helyen ért célba.

Kvjat

Tavalyelőtt Toro Rossóval 14. lett az első hazai futamán, tavaly Red Bull-lal ötödik helyen futott be.

Hülkenberg

Tavalyelőtt váltócsere miatt öt rajthely büntetéssel a 17. helyről indult, a verseny során a 12. helyre tudott feljönni. Tavaly a rajt után ütközött Ericssonnal, mindketten kiestek.

Palmer

A tavalyelőtti GP2-verseny hosszú futamát megnyerte. A tavalyi hétvégén a Lotus pénteki tesztpilótájaként vett részt.

Verstappen

Tavaly Alonso büntetése után tizedikként pontot szerzett.

Sainz

Tavaly a harmadik szabadedzésen balesetet szenvedett, így bizonytalan volt a rajthoz állása, de végül engedték indulni a futamon, de fékhiba miatt kiállni kényszerült.

Bottas

Tavalyelőtt harmadik helyről rajtolt, a futamon is ezt a helyezést ért el, leggyorsabb kört futva. Tavaly is esélye volt a dobogóra, de az utolsó körben ütközött Kimivel és kiesett, 12. helyezettnek jegyezték.

Haryanto

Mindkét évben részt vett az itteni GP2-es versenyen, a tavalyi hétvége sikerült jobban: ötödik hely a hosszú futamon, második a sprinten.

Wehrlein

Első oroszországi versenye lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr368674390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása