Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző II/4.

Orosz Nagydíj, Szocsi

2016. április 29. - F1 Hierro

Az eddigi két Orosz Nagydíj a Mercedes csapat győzelmét, és egyúttal konstruktőri világbajnoki címük ünneplését hozta. Utóbbira idén biztosan nem kerül sor a pályán, hiszen a versenyt őszről előre hozták tavaszra, előbbire viszont annál nagyobb. Vagy megtöri végre valaki az elsöprő sorozatot?

Mercedes

Tavalyelőtt az első sorból rajtolva kettős győzelmet arattak, Hamilton nyugodt körülmények között nyert, míg Rosbergnek egy elrontott sikán és kényszerű kerékcsere után kellett visszaszereznie a második helyet. A dupla diadal a gyári Mercedes csapat első konstruktőri címét biztosította be. Tavaly Rosberg kiesett, Hamilton viszont újra nyert, ami Kimi büntetése után a konstruktőri címvédést jelentette.

Ferrari

Tavalyelőtt a versenyzők a negyedik sorból rajtoltak, a végén Alonso egyet javítva hatodik, Kimi egyet rontva kilencedik lett. Tavaly Vettel a dobogó második fokára állhatott, Kimi az utolsó körben kiütötte Bottast, amiért ötödik helye a büntetéssel nyolcadikra romlott.

Williams

Tavalyelőtt Bottas a harmadik helyről rajtolt, a futam végén is ott végzett, Massa 18. helyről indulva sajátos boksztaktikával 11. lett. Tavaly Bottas az utolsó körben kiesett a Kimivel való ütközés után (12. helyezettnek könyvelték el), Massa negyediknek futott be.

Red Bull

A pálya eddigi kevéssé feküdt a csapatnak. Tavalyelőtt a két versenyző volt, hogy egymással is vívott, végül Ricciardo hetedik lett Vettel előtt. Tavaly Kvjat hazai pályán ötödik lett, Ricciardo kiesett (15.-nek jegyezték).

Force India

Tavalyelőtt Pérez tizedikként szerzett egy pontot, míg Hülkenberg 12. lett. Tavaly Hülkenberg a rajt után ütközve kiesett, Pérez viszont a futam végén a dobogó harmadik fokára állhatott.

Lotus

Tavalyelőtt Grosjean és Pastor Maldonado 17-18. helyen értek célba. Tavaly Maldonado hetedik lett, Grosjean falnak ment.

Toro Rosso

Tavalyelőtt Jean-Éric Vergne és Kvjat a 13-14. helyen végeztek. Tavaly Verstappen tizedik lett, a szabadedzésen szenvedett balesete után rajthoz álló Sainz fékhibával kiesett.

Sauber

Tavalyelőtt Gutiérrez és Adrian Sutil 15-16. helyen végeztek. Tavaly Nasr hatodik lett, Ericsson a rajtnál ütközve kiesett.

McLaren

Tavalyelőtt a Mercedes-motoroknak kedvező pályán a melbourne-i dobogót leszámítva az év egyik legjobb eredményét produkálták: Button negyedik lett Magnussen előtt. Tavaly immár Hondával mentek, Button kilencedik helyen futott be Alonso előtt, utóbbit azonban megbüntették, így csak 11. lett.

Manor

A tavalyelőtti a Marussia első hazai versenye volt – és mint kiderült, abban a formában az utolsó hétvégéje, miután a későbbiekre el sem utaztak. Jules Bianchi suzukai balesete után egy autóval álltak rajthoz, Chilton váltócsere után öthelyes büntetéssel indult, a versenyt kilenc kör után feladni kényszerült. Tavaly a Manor Marussia pilótái, a helyét időlegesen visszakapó Roberto Merhi és Will Stevens 13-14. helyen végeztek, előbbi egy, utóbbi két kör hátránnyal.

Haas

Első oroszországi versenyük lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr648674406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása