Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző III/4.

Orosz Nagydíj, Szocsi

2017. április 28. - F1 Hierro

Az Orosz Nagydíjon eddig háromból három a Mercedes mérlege, ebből kétszer kettős győzelem volt. A Ferrari az eddigi futamokon egy-egy dobogós helyezést tudott elérni, ezt a sort alighanem folytatnák, de az oldala helyett immár a tetején - meglehet nekik idén?

Mercedes

2014-ben az első sorból rajtolva kettős győzelmet arattak, Hamilton nyugodt körülmények között nyert, míg Nico Rosbergnek egy elrontott sikán és kényszerű kerékcsere után kellett visszaszereznie a második helyet. A dupla diadal a gyári Mercedes csapat első konstruktőri címét biztosította be. Tavalyelőtt Rosberg a gázpedál hibájával kiesett, Hamilton viszont újra nyert, ami Kimi büntetése után a konstruktőri címvédést jelentette. Tavaly kettős győzelmet értek el: Rosberg zavartalan győzelmet aratott élről indulva, míg Hamiltonnak, miután az ERS-hibája miatt csak a tizedik helyről rajtolhatott, a második helyre sikerült feljönnie.

Red Bull

A pálya eddigi kevéssé feküdt a csapatnak. 2014-ben a két versenyző volt, hogy egymással is vívott, végül Ricciardo hetedik lett Vettel előtt. Tavalyelőtt Kvjat hazai pályán ötödik lett, Ricciardo kiesett (15.-nek jegyezték). Tavaly Kvjat volt az előidézője a második kanyarban történt ütközéseknek, amibe Ricciardo is belekeveredett. Végül egyik versenyző sem szerzett pontot: Ricciardo 11., Kvjat 15. lett – utóbbit ezután vissza is küldték a Toro Rossóhoz.

Ferrari

2014-ben a versenyzők a negyedik sorból rajtoltak, a végén Alonso egyet javítva hatodik, Kimi egyet rontva kilencedik lett. Tavalyelőtt Vettel a dobogó második fokára állhatott, Kimi az utolsó körben kiütötte Bottast, amiért ötödik helye a büntetéssel nyolcadikra romlott. Tavaly Vettel a futam elején kiesett, miután Kvjat kétszer is meglökte. Kimi harmadik lett a két Mercedes mögött.

Force India

2014-ben Pérez tizedikként szerzett egy pontot, míg Hülkenberg 12. lett. Tavalyelőtt Hülkenberg a rajt után ütközve kiesett, Pérez viszont a futam végén a dobogó harmadik fokára állhatott. Tavaly Hülkenberg versenye ismét véget ért első körös ütközés miatt, míg Pérez, bár szintén ütközésbe keveredett, kilencedik helyen tudott befutni.

Williams

2014-ben Bottas a harmadik helyről rajtolt, a futam végén is ott végzett, Massa 18. helyről indulva sajátos boksztaktikával 11. lett. Tavalyelőtt Bottas az utolsó körben kiesett a Kimivel való ütközés után (12. helyezettnek könyvelték el), Massa negyediknek futott be. Tavaly Bottas és Massa 4-5. helyen futottak be.

McLaren

2014-ben a Mercedes-motoroknak kedvező pályán a melbourne-i dobogót leszámítva az év egyik legjobb eredményét produkálták: Jenson Button negyedik lett Magnussen előtt. Tavalyelőtt immár Hondával mentek, Button kilencedik helyen futott be Alonso előtt, utóbbit azonban megbüntették, így csak 11. lett. Tavaly Alonso hatodik, Button tizedik helyezést ért el, ami a 2015-ös Magyar Nagydíj után az első kettős pontszerzésük volt.

Toro Rosso

2014-ben Jean-Éric Vergne és Kvjat a 13-14. helyen végeztek. Tavalyelőtt Verstappen tizedik lett, a szabadedzésen szenvedett balesete után rajthoz álló Sainz fékhibával kiesett. Tavaly Verstappen motorhiba miatt hatodik helyről kiesett, Sainz 12. helyen végzett.

Haas

Tavaly Grosjean nyolcadikként szerzett pontokat, míg Esteban Gutiérrez, aki Kvjat mellett ugyancsak ütközéseket okozott a második kanyarban, a 17. helyen végzett.

Renault

Az első két Orosz Nagydíjon még a jogelőd Lotus vett részt. Tavaly Magnussen hetedik lett, ami a gyári csapatként való visszatérés óta az első pontszerzést jelentette. Palmer 13. lett.

Sauber

2014-ben Gutiérrez és Adrian Sutil 15-16. helyen végeztek. Tavalyelőtt Felipe Nasr hatodik lett, Ericsson a rajtnál ütközve kiesett. Tavaly Ericsson 14., Nasr 16. helyen végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr4712465355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása