Papír-vb

Papír-vb

Vb-matek Mexikó előtt

2017. október 25. - F1 Hierro

Austinban a Mercedes bebiztosította sorozatban negyedik konstruktőri címét. Lewis Hamilton számára a versenyzői bajnokság még mindig nincs egészen zsebben, de nagy lépést tett felé. A Mexikói Nagydíjon immár saját helyezésével is eldöntheti a vb-csatát, miközben Sebastian Vettel eredménykényszer alatt fog versenyezni - de a maximális teljesítmény sem biztos, hogy elég...

Miután Hamilton megnyerte az USA Nagydíjat Vettel előtt, további hét ponttal növelte előnyét, ami immár 66 pontra rúg három futammal  a szezon vége előtt (az Austinban ötödik Valtteri Bottas hátránya immár 87 pont, tehát matematikailag is kiesett a vetélkedésből). Miután a győzelemért 25 pont jár, Hamiltonnak az előnyéből ötvenet kell megőriznie a Mexikói Nagydíj végére (kilenc győzelme van Vettel négy diadalával szemben, így a pontegyenlőségből mindenképp jobban jönne ki). Ez azt jelenti, hogy Vettelnek legalább 17 pontot rá kellene vernie Hamiltonra, ha egyáltalán reménykedni akar az utolsó két versenyre. Ha a 25 pontból ezt kivonjuk, akkor 8-at kapunk, ami a hatodik helyért jár. A második helyért járó 18 pont esetében pedig a tizedik helyért járó 1 ponttal szemben ekkora a különbség.

Tehát Hamilton világbajnok Mexikóban, ha

*az első ötben végez
*az első kilencben végez, Vettel pedig nem nyer
*Vettel másodiknál rosszabb helyen végez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr813085634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása