Papír-vb

Papír-vb

Múltidéző 8.

Osztrák Nagydíj, Red Bull Ring

2015. június 21. - F1 Hierro

Az Osztrák Nagydíj tavaly hosszabb kihagyás után került vissza a versenynaptárba. Így a mezőnyben jelenleg egyetlen győztese van a versenynek Nico Rosberg személyében. Idén is nagy eséllyel közte és csapattársa, Lewis Hamilton között dől el az elsőség. Igaz, tavaly éppen a Red Bull Ring volt az egyetlen helyszín, ahol nem Mercedes indult az élről - és azóta is itt fordult elő utoljára... Felipe Massának és a Williamsnek azonban nem sikerült győzelemre váltania az akkori pole-t, idén pedig "szokás szerint" Mercedesek az első sorban...

Hamilton

Tavaly kilencedik helyről rajtolt, mivel az időmérő harmadik szakaszában nem ment mért kört. A futamon második lett csapattársa mögött, idén itt a lehetősége visszavágni.

Ricciardo

A tavalyi futamon nyolcadik helyen végzett.

Vettel

A 2003-ban még A1-ringnek hívott pályán a Forma BMW ADAC sorozatban hatodik és egy nyolcadik helyezést ért el.

A tavalyi versenyén elektronikai problémák hátráltatták, majd az első szárnya is megsérült Esteban Gutiérrezzel ütközve, a csapata végül úgy döntött, nem folytatják a versenyt.

Rosberg

2002-ben a Forma BMW ADAC sorozat keretében járt a pályán, bár a bajnokságot megnyerte, az itteni hétvégéje a gyengébbek közé tartozik, egy ötödik és egy 17. hellyel zárt. 2003-ban a Forma–3 Euroszériában az első futamon nyolcadik lett, a másodikon harmadikként dobogóra állhatott.

Tavaly harmadikként rajtolhatott a két Williams mögött, de a futamot sikerült megnyernie.

Räikkönen

Első Forma–1-es évében, 2001-ben Sauber–Petronasszal jó eredménynek számító negyedik helyezést ért el. A következő évben viszont kiesett a McLaren–Mercedes motorproblémái miatt. 2003-ban pedig dobogóra állhatott, második lett a két Ferrari között. Tavaly Ferrarival tizedik helyen végzett.

Grosjean

Tavaly váltócsere miatt a bokszutcából kellett rajtolnia, a futamon 14. helyen végzett.

Ericsson

A tavalyi versenyen Caterhammel 18. lett.

Pérez

Tavaly öthelyes hátrasorolással indult a kanadai ütközése miatt, a futamon leggyorsabb kört futva hatodik helyezést ért el.

Nasr

Tavaly a GP2-ben versenyzett a pályán, a hosszú futamot megnyerte, a sprinten kiesett.

Maldonado

A tavalyi versenyen 12. helyen végzett.

Alonso

Első ausztriai versenye 2000-ben volt a Forma–3000-ben, hatodik lett.

Első két Forma–1-es Osztrák Nagydíján kiesett: 2001-ben a Minardi váltóhibája, 2003-ban a Renault motorhibája miatt. Tavaly Ferrarival ötödik helyezést ért el.

Massa

A 2002-es futamot a Sauber–Petronas felfüggesztésének sérülése miatt kényszerült feladni. Tavaly Williamsszel első helyen végzett az időmérőn, ez volt az év egyetlen versenye, amin nem Mercedes rajtolt az élről. A futamon negyedik helyen végzett.

Button

Neki van a legtöbb tapasztalata Forma–1-es Osztrák Nagydíjakról. 2000-ben Williams–BMW-vel ötödik lett. 2001-ben a Benetton–Renault motorhibája miatt kényszerült kiállni. 2002-ben már gyári Renault-val hetedik lett, amiért még nem járt pont. 2003-ban BAR–Hondával negyedik helyezést ért el. Tavaly McLarennel 11. helyen végzett.

Kvjat

2012-ben az alpesi Forma Renault 2.0-s sorozat itteni hétvégéjének mindkét futamát megnyerte. Tavalyelőtt az európai Forma–3-as hétvége mindhárom futamán második lett.

Tavaly a Toro Rosso felfüggesztésének sérülése miatt feladta a versenyt.

Hülkenberg

A tavalyi versenyen kilencedik lett.

Stevens

Első ausztriai versenye lesz.

Verstappen

Tavaly az európai Forma–3 hétvégéjén a három futamból az elsőn ötödik, a második negyedik helyezést ért el.

Sainz

2012-ben az európai Forma–3-ban a hétvége második futamán hetedik, a harmadikon ötödik lett.

Bottas

Tavaly harmadik helyével első Forma–1-es dobogóját érte el.

Merhi

2011-ben az európai Forma–3-ban a hétvége három futamából az első kettőt megnyerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr257561328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása