Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző III/8.

Azeri Nagydíj, Baku

2017. június 24. - F1 Hierro

Az eddigi egyetlen bakui futamot, amely még az Európa Nagydíj nevet viselte, a Mercedes nyerte Nico Rosberg révén. Lewis Hamilton számára kevésbé jól alakult a futam, így idén van mit bepótolnia, már csak azért is, hogy faragjon Sebastian Vettellel szembeni hátrányából, vagy akár fordítani is tudjon. Erre most edzéselsőként meg is van az esélye, főleg, hogy mellőle csapattársa, Valtteri Bottas indul. A két Ferrari tavaly a második sorból rajtolt, akárcsak idén, akkor Vettel révén második helynek örülhettek a végén. Ugyancsak dobogót ünnepelt tavaly a Force India Sergio Pérez harmadik helyének köszönhetően. A két versenyző idén ott van a 6. és 7. rajthelyen, akár most is okozhat a csapat meglepetést. A Red Bullnak második rajthely révén biztatóan indult a tavalyi verseny, végül a futamon kevésbé szerepeltek jól, idén Max Verstappen hatodik helyről próbálkozhat azzal, hogy bezavarjon az esélyesek küzdelmébe.

Mercedes

A két versenyző számára ellenkező előjellel alakult a hétvége. Nico Rosberg megszerezte a pole pozíciót, a futamot zavartalanul megnyerte, végig vezetve, és leggyorsabb kört is futott, ez volt pályafutása második Grand Chelem-je Szocsi után. Hamilton viszont tizedik helyről rajtolhatott, miután a Q3-nak véget vetett, amikor odacsapta az autóját és eltört a felfüggesztése. A futamon, ahol a hibrid rendszerrel akadt problémáit rádiós segítség nélkül volt kénytelen megoldani, ötödik helyen végzett.

Red Bull

Ricciardo az első sorból rajtolhatott, de korán kihívták kerékcserére, ami után még egyszer jönnie kellett, végül hetedik lett a futamon, míg Verstappen mögötte végzett nyolcadikként.

Ferrari

A két pilóta a második sort foglalta el a rajtrácson. A kerékcserék után Kimi második helyen állt, de előbb időbüntetést kapott, majd további problémái akadtak, így maga elé engedte Vettelt, akinek sikerült megtartania a második helyet, míg Kimi végül negyedikként zárta a futamot.

Force India

Pérez remekelt: előbb második helyen végzett az időmérőn, bár váltócsere miatt öt hellyel hátrébbról indult, ahonnan a futam végére sikerült feljönnie a harmadik helyre, így dobogóra állhatott. Hülkenberg kilencedik helye révén kettős pontszerzésnek is örülhetett a csapat.

Williams

Bottas hatodik, Massa tizedik lett. Két rekord is a csapathoz fűződött a hétvégén: az időmérőn Bottas nem hivatalosan mért csúcssebessége, a futamon pedig a kerékcsere gyorsasága Massa autóján.

McLaren

Alonso váltóhiba miatt feladta a futamot, Jenson Button a 11. helyen végzett, de nem volt esélye a pontszerző helyre.

Toro Rosso

Kvjat a hatodik helyről rajtolhatott, de a futamot ő és Sainz is a felfüggesztés problémái miatt feladta.

Haas

Grosjean a 13., Esteban Gutiérrez a 16. helyen végzett, mindketten körhátránnyal.

Renault

Magnussen és Palmer a 14-15. helyen végeztek, egyaránt körhátránnyal.

Sauber

Felipe Nasr a 12., Ericsson a 17. helyen végzett, mindketten egy kör hátránnyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr6212618307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása