Papír-vb

Papír-vb

Vb-matek - Austin előtt

2019. október 30. - F1 Hierro

A Mexikói Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton növelte az előnyét a világbajnokság élén, de bebiztosítania még nem sikerült a hatodik címét. Az USA Nagydíjon viszont annál jobb esélye kínálkozik erre, immár a saját helyezése is elegendő lehet rá.

Hamilton a mexikói győzelemmel 363-ra növelte a pontszámát, míg az egyetlen matematikai esélyes üldözője, a csapattárs Valtteri Bottas a harmadik helye után 289 ponttal áll. A pontkülönbség köztük 74 pont, ebből Hamiltonnak Austin után - két futammal a szezon vége előtt -  52-t kellene megőriznie a biztos címvédéshez (26 pont szerezhető győzelemmel és leggyorsabb körrel együtt, a pontegyenlőség mindenképpen Hamiltonnak kedvezne a kilenc győzelmével, amit a három diadalnál tartó Bottas már nem tud behozni). Bottasnak tehát legalább 23 ponttal többet kellene szereznie Hamiltonnál, ha minimális esélyét meg akarja őrizni. A második helyezés leggyorsabb körrel együtt is 19 pontot érne, tehát Bottas részéről csak a győzelem jöhetne szóba.

Vagyis Hamilton megszerzi a hatodik világbajnoki címét Austinban, ha:

* az első nyolcban végez,

* az első kilencben végez leggyorsabb körrel,

* Bottas nem nyer.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr3615273552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása