Papír-vb

Papír-vb

Múltidéző IX/5.

Miami Nagydíj, Miami Gardens

2023. május 06. - F1 Hierro

A mostani múltidézésben mindössze egy versenyre tudunk visszatekinteni, hiszen a Miami Nagydíjat tavaly rendezték először. Akkor Charles Leclerc indulhatott az élről, de a futamot Max Verstappen nyerte. Utóbbi most is esélyes, hiszen az idei évben eddig csak a Red Bull Racing nyert versenyeket (ráadásul ha a sormintát követjük, akkor Sergio Pérez bakui győzelme után ismét a címvédő következne), bár éppen a múlt hétvégén Leclerc-nek sikerült dobogóra állnia. 

Lesz, aki megállítja a Red Bullt?

Verstappen

A tavalyi versenyen harmadik helyről indult, a rajtnál megelőzte Sainzot, a 9. kör elején Leclerc-t, ezután sikerült megőriznie az éllovas pozíciót, leggyorsabb körrel győzött.

Sargeant

Először versenyezhet a pályán, egyúttal ez lehet az első hazai nagydíja.

Norris

Nyolcadik helyről rajtolt, a 41. körben a Gaslyval való ütközés miatt kiesett. Az összetört autó miatt virtuális, majd valós biztonsági autót kellett elrendelni.

Gasly

AlphaTaurival hetedik helyről indult, a rajtnál megelőzte Hamiltont. A 39. körben az őt előző Alonsóval koccantak (utóbbit büntették miatta), két körrel később pedig Norrisszal, a felfüggesztés sérülése miatt kiállni kényszerült.

Pérez

Az időmérőn és a futamon is negyedik lett. Az 52. körben próbálkozott Sainz megelőzésével, de elfékezte magát, így maradt a negyedik.

Alonso

Alpine-nal a Q2-ig jutott, a rajtnál előretört a hetedik helyre, majd a 3. körben Hamilton visszaelőzte. A 39. körben Gaslyt előzte, de ütköztek. Eredetileg nyolcadikként ért be, de kapott két ötmásodperces büntetést (az egyiket az ütközés, a másikat pályaelhagyásból való előnyszerzés miatt), így a 11. helyen végzett.

Leclerc

Élről indult, a 9. kör elején Verstappen megelőzte, később sem sikerült visszaelőznie, így második lett.

Stroll

Az időmérőn eredetileg tizedik lett, de az üzemanyagának a hőmérséklete nem érte el a minimumot, emiatt a boxutcából kellett rajtolnia. Innen a 11. helyig jött fel, majd Alonso időbüntetésével tizedik helyezést ért el.

Magnussen

Az első szárny sérülése miatt kiesett, de a megtett táv révén 16. helyezettnek jegyezték. A Stroll-lal való ütközésért öt másodperc büntetést kapott, de a helyezését nem befolyásolta.

de Vries

Először versenyezhet a pályán.

Tsunoda

Kilencedik rajthelyről indulva eredetileg a 13. helyen ért be, de Daniel Ricciardo időbüntetése után 12. lett.

Albon

A Q1-ben kiesett, de sikerült pontszerző helyre feljönnie: tizedik helyen ért be, majd Alonso időbüntetése után kilencedik helyezést ért el, legjobb tavalyi eredményét produkálva.

Zhōu

Vízszivárgás miatt hat kör után kiállt.

Hülkenberg

Először versenyezhet a pályán.

Ocon

Az időmérőn nem vett részt, miután a harmadik szabadedzésen összetörte az autóját, de engedték elrajtolni. Mick Schumacher és Sebastian Vettel ütközése után a kilencedik helyre jött fel, majd Alonso időbüntetésével nyolcadik lett.

Hamilton

Hatodik helyről indult, a rajtnál veszített két helyet, a 3. körben visszaelőzte Alonsót. A biztonsági autós fázis után a hatodik helyen állt Bottas mögött és a csapattárs Russell előtt. A kanyart szélesen vevő Bottast mindketten megelőzték, két körrel a vége előtt viszont őt előzte meg a gumielőnyben lévő csapattársa, így hatodik helyen végzett.

Sainz

Második helyről indult, a rajtnál Verstappen megelőzte, az 52. körben sikerült megúsznia az őt támadó Pérezzel való ütközést és megőriznie a helyezését, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Russell

A Q2-ig jutott az időmérőn, de a futamon kezére játszott, hogy amikor jött a virtuális biztonsági autós szakasz, kis időveszteséggel letudhatta a kerékcserét, a biztonsági autós fázis után pedig előbb Bottast előzte meg, majd két körrel a vége előtt a csapattársát, ezzel ötödik helyezést ért el.

Bottas

Ötödik rajthelyről indult, a biztonsági autós kihívásáig őrizte ezt a helyezést, de az 50. körben túl szélesen vette a kanyart, mindkét Mercedes megelőzte, így hetedik helyezést ért el.

Piastri

Először versenyezhet a pályán.


A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr1418112490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása