Papír-vb

Papír-vb

Múltidéző VIII/14.

Holland Nagydíj, Zandvoort

2022. szeptember 03. - F1 Hierro

A Holland Nagydíj három és fél évtized kihagyás után tavaly került vissza a versenynaptárba, és a korábbi időkkel ellentétben ezúttal komoly esély volt a hazai sikerre, amit Max Verstappen be is váltott. Idén is a pole pozícióból várhatja a rajtot, így jó esély kínálkozik az ismétlésre, elnézve az utóbbi futamokon nyújtott formáját is. Persze ehhez a mellőle induló Charles Leclerc-nek is lehet egy-két szava, aki próbál az utolsó szalmaszálba kapaszkodni. 

Verstappen

2014-ben megnyerte a Zandvoort Masters Forma–3-as versenyt.

Tavaly az első hazai nagydíján megszerezte a pole pozíciót, és a rajt után is élen maradt. A kerékcseréknél igyekezett lekövetni Hamiltont. Bár az első boxkiállás után Bottas mögé került, kilenc kör alatt sikerült utolérnie és megelőznie. Az éllovas pozíciót sikerült a verseny végéig megtartania, így győzelemmel örvendeztette meg a holland közönséget.

Ricciardo

A Masters of F3-on 2009-ben kiesett.

A tavalyi nagydíjon tizedik rajtkockából indulva 11. helyen végzett.

Norris

2017-ben az európai Forma–3-as hétvége első és harmadik futamát megnyerte, a másodikon harmadik lett.

A tavalyi nagydíj időmérőjén kiesett a Q2-ben, a futamon tizedik helyen végzett. A felzárkózó Pérez ellen keményen próbált védekezni, össze is értek, de a mexikói pilóta megelőzte őt.

Vettel

2003-ban az ADAC Forma BMW sorozatában a hétvége első futamán nem tudott elrajtolni, a másodikon harmadik helyezést ért el. 2004-ben mindkét futamot megnyerte. 2005-ben a Forma–3-ban a Marlboro Mastersen 11. helyen végzett, az Euroszériában mindkét futamon második lett. 2006-ban a Mastersen hatodik lett, az Euroszériában az első futamon kiesettként 24. helyezettnek jegyezték, a másikon második helyezést ért el.

A tavalyi nagydíj időmérőjén kiesett a Q1-ben, miután akadályozta őt az előtte haladó két Haas, akik egymással voltak elfoglalva. A futamon 13. helyen végzett, átvészelve egy megpördülést is a döntött kanyarban.

Latifi

2013-ban hetedik lett a Masters of F3-on. Ugyanabban az évben az Euroszériában nyolcadik és 11. helyen végzett, a harmadik futamon kiesett.

A tavalyi nagydíjon a Q2-be jutott, ahol – akárcsak korábban csapattársa – nekicsapódott a palánknak, ezzel piros zászlós megszakítást okozottt. Váltócsere miatt öt rajthely hátrasorolást kapott. Végül a boxutcából indult, miutána parc fermé alatt kicserélték az orrkúpját. A futamon 16. helyen végzett.

Gasly

Tavaly az időmérőn és a futamon is negyedik helyezést ért el.

Pérez

Az ADAC Forma BMW sorozatában 2×2 futamon indult a pályán 2005-ben és 2006-ban, utóbbi évben szerepelt jobban: ötödik és harmadik helyezést ért el.

A tavalyi nagydíj időmérőjén kiesett a Q1-ben. Az elhasznált erőforráselemek miatt a rajtrács végéről kellett volna indulnia, de végül a boxutcából rajtolt. A futamon egészen a nyolcadik helyig zárkózott fel. A legkeményebb ellenfélnek Norris bizonyult, akivel össze is koccantak, de őt is sikerült megelőznie.

Alonso

Tavaly kilencedik rajtkockából indulva hatodik helyezést ért el.

Leclerc

2015-ben az európai Forma–3-ban a hétvége első futamán ötödik lett, a másodikon kiesett, a harmadikon tizedik helyen végzett.

A tavalyi nagydíjon az időmérőn és a futamon is ötödik lett.

Stroll

Az európai Forma–3-ban 2015-ben a hétvége első futamán negyedik lett, a másodikon kiesett, a harmadikon ötödik; 2016-ban az első futamot megnyerte, a másik kettőn kiesett.

A tavalyi nagydíjon 12. helyen végzett.

Magnussen

2008-ban a Forma Ford Duratec Benelux sorozatban indult két versenyen, de még nem találtam pontos adatokat, mely pályán. 2009-ben a Forma Renault 2.0 Észak-európai Kupa szezonnyitóján harmadik és második helyezést ért el. 2011-ben harmadik lett a Masters of F3-on.

Tsunoda

Tavaly az erőforrás hibája miatt 48 kör után kiállt.

Albon

2015-ben a Forma-3-as Európa-bajnokság itteni hétvégéjén hetedik, negyedik és nyolcadik helyezést ért el. 2016-ban a Masters of F3-on ötödik lett.

Zhōu

2016-ban a Masters of F3-on az utolsó, 16. helyen végzett. Az Európa-bajnokság itteni hétvégéjén nem szerzett pontot. 2017-ben a hétvége második futamán nyolcadik, a harmadikon negyedik lett. 2018-ban mindhárom futamon dobogós helyezést ért el: az elsőn és a harmadikon második, a másodikon harmadik lett.

Ocon

2016-ban a DTM-ben az itteni hétvége első futamán volt az egyetlen pontszerzése kilencedik helyével, a másik futamon 18. helyen végzett.

A tavalyi nagydíjon nyolcadik rajthelyről indulva kilencedik lett.

Hamilton

2004-ben a Marlboro Masters Forma–3-as versenyen hetedik lett. Ugyanebben az évben a Forma–3 Euroszéria hétvégéjén az első futamon kiesett, a másodikon harmadik helyezést ért el. 2005-ben megnyerte a Marlboro Masterst, az Euroszéria hétvégéjén az első futamon kiesett, a másodikon győzött.

A tavalyi nagydíjon a második rajthelyről indult. A futamon elévágással is próbálkozott, de Verstappen követte őt taktikában, és pályán sem sikerült utolérnie. Az utolsóelőtti körben kiállt lágy gumikra váltani, hogy rámenjen a leggyorsabb körre, amit sikerült megszereznie (bár pont a csapattársa veszélyeztette leginkább), így meglett a pluszpont a második helyezés mellé.

Schumacher

2016-ban az ADAC Forma–4-es bajnokságában két harmadik és egy hatodik helyezést ért el az itteni hétvégén. A Forma–3-as Európa-bajnokságban 2017-ben hatodik, kilencedik és 11. helyen végzett; 2018-ban az első futamon harmadik helyezést ért el, a másodikon kiesett, a harmadikon 13. lett.

A tavalyi nagydíj időmérőjén a kiesett a Q1-ben, a vége felé a csapattárs Nyikita Mazepinnel csatázva, amivel feltartották Vettelt. A futamon 18. helyen végzett, utolsó célba érkezőként, még a kiesett Russellt is elé rangsorolták.

Sainz

2010-ben az európai Forma BMW-ben ötödik és második helyezést ért el az itteni hétvégén. 2011-ben a Forma Renault 2.0 Észak-európai Kupában mindkét futamot megnyerte. 2012-ben a Forma–3 Euroszéria hétvégéjén 11., kilencedik és ötödik helyen végzett (az első és a harmadik az Európa-bajnokság értékelésébe is számított).

A tavalyi nagydíjon hatodik helyről rajtolva hetedik lett.

Russell

A Forma–3-ban 2015-ben második lett a Mastersen, az Európa-bajnoki hétvégén két hatodik és a kettő közt egy ötödik helyezést ért el. A 2016-os Európa-bajnoki hétvégén hetedik, kilencedik és ötödik helyen végzett.

A tavalyi nagydíjon Williamsszel a Q2-ben kiesett, miután kipördült és odacsapta az autóját, piros zászlós megszakítást okozva. A futamon váltóhiba miatt az utolsóelőtti körben kiállt, a megtett táv révén 17. helyezettnek jegyezték.

Bottas

2007-ben a Forma Renault 2.0 Észak-európai Kupa szezonnyitóján negyedik és második helyezést ért el. 2008-ban mindkét futamot megnyerte. A Forma–3-ban 2009-ben és 2010-ben is megnyerte a Masterst, az Európa-bajnoki sorozatban pedig 2009-ben és 2010-ben is második helyezést ért el a hétvége első futamán, a másikon előbbi szezonban hatodik lett, utóbbiban kiesett.

A tavalyi nagydíjon Mercedesszel harmadik helyről rajtolt. Hamilton és Verstappen kerékcseréje után kint hagyták, hogy a holland versenyző előtt maradjon, aki azonban a 30. körben utolérte és megelőzte, ezután a gumielőnyben lévő csapattársát is elengedte. A futamot harmadik helyen zárta. A vége felé kényelmes előnye volt a negyedikkel szemben, ezért kihozták lágy gumikra váltani, hogy Hamiltonnak legyen vele szemben boxkiállásnyi előnye, így ő is lágyra válthasson a leggyorsabb körért. Azonban ő maga is ráhajtott erre a csapat utasítása ellenére, de az utolsó körben Hamilton elvette a pluszpontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr9317923323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása