Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző IX/17.

Katari Nagydíj, Losail

2023. október 04. - F1 Hierro

A Katari Nagydíj esetében egyelőre csak egy futamot tudunk felidézni, a két évvel ezelőttit. Akkor a Mercedes színeiben Lewis Hamilton győzött a Red Bull akkor még csak bajnokaspiráns pilótája, Max Verstappen előtt. Idén viszont világbajnokként érkezik a Red Bull Racing: a konstruktőri címet már Suzukában bebiztosították, és az egyénire is már csak az ő versenyzőiknek van esélye. A mostani katari hétvégén pedig a már jó ideje csak matematikailag fennálló háziverseny is eldőlhet Verstappen javára Pérezzel szemben, akár a szombati sprint után.

Red Bull

Tavalyelőtt az időmérőn Pérez kiesett a Q2-ben, Verstappen második lett, de a Q3-ban figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlót, emiatt öt rajthellyel hátrébb sorolták. A futamon Verstappen az 5. körre feljött a második helyre, amit a futam végéig meg is tartott, a leggyorsabb kört is megfutva, így továbbra is a tabella élén maradt. Péreznek a negyedik helyig sikerült felzárkóznia, a második cseréje után legkeményebben Oconnal csatázva.

Ferrari

Tavalyelőtt Sainz hetedik lett az időmérőn, a hátrasorolások révén két hellyel előrébb indulhatott, Leclerc kiesett a Q2-ben. A futamon Sainz és Leclerc 7–8. helyen végeztek.

Mercedes

Tavalyelőtt Hamilton az élről indulva rajt-cél győzelmet aratott, tovább üldözve Verstappen a világbajnoki címért. Bottas eredetileg harmadik lett az időmérőn, de a Q3-ban figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót, emiatt három hellyel hátrébb sorolták. Egy kerékcserével próbálkozott, de a 33. körben bal első defektet kapott, később fel is adta a versenyt.

Alpine

Tavalyelőtt Alonso ötödik, Ocon kilencedik lett az időmérőn. Alonso a hátrasorolások után a második sorból rajtolhatott, az első körben előretört második helyre, majd később Verstappen megelőzte, a kerékcserék után pedig ötödik helyen állt, de Bottas defektje és Pérez második cseréje után harmadik helyezést ért el, ezzel először lett dobogós a visszatérése óta és egyetlen alkalommal Alpine-színekben. Ocon, aki a második csere után visszazárkózó Pérez ellen keményen védekezett, ötödik lett.

McLaren

Tavalyelőtt az időmérőn Ricciardo a Q2-ben kiesett, Norris hatodik lett, de a hátrasorolások révén a második sorból rajtolhatott. A futamon Norris bal első defekt miatt kényszerű második kerékcsere után kilencedik, Ricciardo a 12. helyen végzett.

Alfa Romeo

Tavalyelőtt Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi a 14–15. helyen végeztek.

Aston Martin

Tavalyelőtt Sebastian Vettel a Q3-ba jutott, Stroll a Q2-ig. A csapatnak (másokkal ellentétben) bejött az egy kerékcsere, Stroll hatodik, Vettel tizedik helyezést ért el.

Haas

Tavalyelőtt Mick Schumacher egy kör hátránnyal a 16., Nyikita Mazepin két kör hátránnyal a 18. helyen végzett.

AlphaTauri

Tavalyelőtt Gasly negyedik, Tsunoda nyolcadik lett az időmérőn, a hátrasorolások után Gasly az első sorból rajtolhatott. Mégsem sikerült pontot szerezniük: Gasly 11., Tsunoda 13. helyen végzett.

Williams

Tavalyelőtt mindkét versenyző bal első defektet kapott: az 51.körben Russell, aki ezután a 17. helyen végzett, a következő körben Nicholas Latifi kiesett.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr5018226577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása