Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző X/1.

Bahreini Nagydíj, Szahír

2024. február 29. - F1 Hierro

A Bahreini Nagydíjat immár húsz éve rendezik meg, leszámítva a 2011-es elmaradást a politikai helyzet miatt. 2020-ban viszont duplázott a pálya, miután a Covid-helyzet miatt alaposan átszabott versenynaptárban Szahíri Nagydíj néven a külső vonalvezetés is helyet kapott.

A tavalyi versenyen a Red Bull Racing aratott kettős győzelmet Max Verstappen és Sergio Pérez révén. Korábban Sebastian Vettel hozott nekik két győzelmet a pályán. Egy évvel korábban viszont mindkét versenyző kiesett, akkor a Ferrarinak lett kettős győzelme a Charles Leclerc, Carlos Sainz párossal. A Scuderiának korábban az első bahreni futamot megnyerő Michael Schumacher, két alkalommal Felipe Massa, a 2010-ben a frissen érkező Fernando Alonso, valamint kétszer Vettel hozott győzelmeket Szahírban. A Mercedes hat győzelmet ért el a pályán (plusz egyet a jogelőd Brawn GP), legutóbb három évvel ezelőtt Lewis Hamilton révén, aki ötször nyerte meg a versenyt. Két csapatnak a jogelődje győzött Bahreinben: az Alpine-nak a Renault, amelyiknek a világbajnoki címek éveiben két itteni győzelmet hozott Alonso, az Aston Martinnak pedig a Racing Point, amelynek Pérez révén a Szahíri Nagydíj volt az első és egyetlen győzelme. Az Aston Martinnak jelenlegi nevén a tavalyi futam jól sikerült, Alonso a dobogó harmadik fokára állhatott.

Két csapat megújulva vág neki az idei szezonnak, kissé kacifántos nevekkel: az AlphaTauriból immár Visa Cash App RB lett, amit röviden VCARB vagy csak RB néven emlegetnek; a Sauber pedig az Alfa Romeo brandet elhagyva Stake F1 Team Kick Sauber lett. Ezt leszámítva a csapatok a tavalyi szezon végéhez képest változatlan felállásban vágnak neki az új szezonnak. Lássuk, mit hoz ez az év!

 

Red Bull

Első két Bahreini Nagydíjukon egy-egy nyolcadik helyre futotta: 2005-ben David Coulthard, 2006-ban Christian Klien révén (előbbi futamon Klien elektronikai hiba miatt nem tudott elrajtolni, utóbbin Coulthard nem pontszerző tizedik lett). 2007-ben mindkét versenyzőjük kiesett (Mark Webber váltóhiba, Coulthard a féltengely hibája miatt); 2008-ban Webber hetedik, Coulthard 18. lett. Első itteni dobogójuk Sebastian Vettel második helye volt 2009-ben, Webber akkor 11. helyen végzett. 2010-ben Vettel vezetett a versenyen, de meghibásodás miatt visszaesett negyediknek, Webber nyolcadik helyen futott be. 2012-ben Vettel megszerezte a csapat első itteni győzelmét, Webber negyedik lett. 2013-ban Vettel ismételt, Webber hetedik helyen végzett. 2014-ben Ricciardo negyedik, Vettel hatodik helyezést ért el. 2015-ben Ricciardo hatodik, Danyiil Kvjat kilencedik lett. 2016-ban Ricciardo negyedik, Kvjat hetedik helyen futott be. 2017-ben Ricciardo negyedik helyről indulva ötödik lett, Verstappen jól rajtolt, Kimi Räikkönent és csapattársát is megelőzve, de később fékhiba miatt kiesett. 2018-ban mindkét versenyző hamar kiesett: Ricciardo elektronikai hibával, míg a Hamiltonnal szembeni párharcban defektet kapó Verstappen erőátviteli problémával.

2019-ben Verstappen ötödik helyről rajtolva negyedik, a Q2-ben kieső Gasly nyolcadik lett. 2020-ban a Bahreini Nagydíjon második sorból rajtolva kettős dobogót értek el: Verstappen leggyorsabb kört futva második lett Albon előtt, aki Pérez kiesése után örökölte meg a dobogós helyet három körrel a vége előtt. A Szahíri Nagydíjon a Q2-ben kieső Albon hatodik lett, a harmadik helyről induló Verstappen a rajt utáni balesetbe keveredve a palánknak csapta az autóját és kiesett. A 2021-es Bahreini Nagydíjon Verstappen élről indult, a kerékcseréi után Hamilton mögé jött vissza, akit az utolsó 16 körben folyamatosan üldözött, az 53. körben meg is előzte, de előnyt szerzett pályaelhagyással, ezért visszaadta a pozíciót, később pedig nem tudta megelőzni, így második lett. A felvezető körös probléma miatt boxutcából rajtoló Pérez ötödik hellyel mutatkozott be a csapatnál. Tavalyelőtt Verstappen az első sorból rajtolt, a 17-19. körökben próbálkozott is Leclerc ellen a vezető pozícióért, azonban az ellenfele rendre felülkerekedett. A második sorból induló Pérez két pozíciót vesztett a rajtnál, de néhány körön belül sikerült visszavenni a negyedik helyet. Az utolsó körökben azonban mindkét versenyző feladni kényszerült az üzemanyagrendszer problémái miatt, így kettős kieséssel kezdték a szezont, Pérez és Verstappen a megtett táv miatt végeztek hivatalosan a 18–19. helyen. Tavaly az első sorból indulva kettős győzelmmel kezdték meg a tarolásukat: Verstappen magabiztosan győzött, Pérez a rajtnál elvesztett második helyet a 26. körben visszavette Leclerc-től.

Mercedes

A jogelőd Brawn GP színeiben 2009-ben Jenson Buttonnak sikerült megnyernie a Bahreini Nagydíjat, Barrichello ötödik lett.

2010-ben itt tértek vissza saját csapattal, mindkét versenyzőjük pontot szerzett: Nico Rosberg és a három év kihagyás után visszatérő Michael Schumacher 5-6. helyen végeztek. 2012-ben Rosberg ismét ötödik lett, Schumacher tizedik. 2013-ban Rosberg élről indult, de visszaesett kilencedik helyre, Hamilton ötödik lett. 2014-ben kettős győzelmet arattak, a két pilóta csatájában Hamilton kerekedett felül az élről induló és – külön pontot még nem érő – leggyorsabb kört futó Rosberggel szemben. 2015-ben ismét Hamilton nyerte a versenyt, Rosberg harmadikként állhatott a dobogóra. 2016-ban viszont fordított volt köztük a sorrend: Rosberg könnyedén győzött és a rajtot elrontó, majd ütköző Hamilton lett harmadik. 2017-ben az első sorból indulva Hamilton és a pole pozíciót megszerző Bottas a futam végén a dobogó két oldalára állhattak, a biztonsági autós fázis sem segített rajtuk. 2018-ban a második sort szerezték volna meg az időmérőn, de Hamiltont váltócsere miatt öt hellyel hátrasorolták. Bottas a rajtnál előreugrott a második helyre, Hamilton pedig a futam első felében felzárkózott, így végül ismét a dobogó két oldalát szerezték meg, de ezúttal Bottas végzett Hamilton előtt. 2019-ben a második sorból rajtolva meglett a kettős győzelem: Hamilton győzött Bottas előtt, miután a Ferrarik közül Vettel hibázott Hamilton ellen védekezve, Leclerc-t pedig motorproblémák miatt mindketten megelőzték. 2020-ban a Bahreini Nagydíjon az első sorból indultak, a pole pozíciós Hamilton megnyerte a futamot, az első biztonsági autós fázis alatt defekt miatt visszaeső Bottas nyolcadik helyen végzett. A Szahíri Nagydíjat Hamilton pozitív Covid-teszt miatt kihagyni kényszerült, Russell helyettesítette. A versenyzők az első sorból indulhattak, a rajt után Russell állt az élre. Úgy tűnt, meglehet az első győzelme, de a második virtuális biztonsági autós fázisból lett valódi safety car alatt elrontották a kerékcseréket: tévedésből Bottas kerekeiből raktak fel Russellnek, az eset miatt mindkét versenyző visszaesett. Bottast a biztonsági autó kijövetele után többen megelőzték, . Russell megmentette a második helyet, de ekkor meg defektet kapott, így végül leggyorsabb körrel kilencedik lett Bottas mögött. A 2021-es Bahreini Nagydíjat második helyről rajtolva Hamilton nyerte, az elévágós boxtaktikának köszönhetően, figyelmeztetéssel megúszva a 4-es kanyarban a sokszori pályaelhagyást; a harmadik rajthelyről induló Bottas a verseny végén friss gumikkal leggyorsabb körrel harmadikként állhatott dobogóra.

Tavalyelőtt a harmadik sorból induló Hamilton és a csapatnál állandó helyet kapó, ötödik sorból induló Russell 3–4. helyezést értek el a Red Bull kettős kiesése után. Tavaly Russell és Hamilton a 6–7. rajthelyekről indultak. A rajtja Hamiltonnak sikerült jobban, de Russell a két Aston Martin koccanását kihasználva a hatodik helyre került mögé. Később Russellt mindkét Aston megelőzte, Hamiltont pedig a 37. körben előzte meg Alonso. Leclerc kiesése után Hamilton ötödik, Russell hetedik lett.

Ferrari

Az első Bahreini Nagydíj kettős győzelmet hozott a Michael Schumacher, Rubens Barrichello párossal. 2005-ben viszont nem sikerült pontot szerezniük: Barrichello kilencedik lett, Schumacher hidraulikai hiba miatt kiállt. 2006-ban Schumacher élről indulva második lett, a csapathoz újonnan érkezett Felipe Massa nem pontszerző kilencedik, az ezt követő két versenyt viszont egyaránt Massa nyerte. Kimi Räikkönen mindkétszer ott volt mellette a dobogón: 2007-ben harmadik lett, 2008-ban pedig kettős győzelemhez segítette a csapatot. 2009-ben soványabb eredmény jött: Räikkönen hatodik lett, ami az idény negyedik versenyén a csapat azévi első pontjait jelentette! Massa pedig csupán 14. helyen végzett. 2010-ben viszont újabb kettős siker jött, a csapathoz frissen érkezett Alonso győzött Massa előtt. Az ezt követő három versenyen nem sikerült dobogóra állniuk: 2012-ben Alonso hetedik, Massa kilencedik; 2013-ban Alonso nyolcadik, Massa 15. helyen végzett, míg 2014-ben Alonso és Räikkönen 9-10. helyen futottak be. 2015-ben Kiminek sikerült Mercedes-szendvicsben második helyezést elérnie, Vettel ötödik lett. 2016-ban Räikkönen ismét a két Mercedes közé beférkőzve lett dobogós, Vettel viszont el sem tudott rajtolni a felvezető körös motorhiba miatt. 2017-ben a harmadik helyről induló Vettel a jó rajt és gumistratégia révén győzött, Kimi ötödik helyről indulva negyedik lett. 2018-ban az első sorból indultak. Vettel pozícióját a verseny végéig megvédve megnyerte a futamot, míg a rajtnál harmadik helyre visszacsúszó Räikkönen kiállt, miután rossz időzítéssel engedték ki a kerékcsere után, ami miatt az egyik szerelője meg is sérült. A csapatot meg is büntették veszélyes kiengedés miatt.

2019-ben meglett az első rajtsor, Leclerc megszerezte első pole pozícióját, a futamon leggyorsabb körét és harmadik helyezettként dobogóját is, a futam vége felé jelentkező motorgondok a győzelmébe kerültek. A rajtnál élre álló Vettel, akit a hatodik körben megelőzött a csapattársa, végül ötödik lett, miután Hamilton ellen védekezve megpördült és javításra kellett kiállnia a sérült autójával. A 2020-as Bahreini Nagydíjon mindkét versenyző a Q2-ben esett ki az időmérőn, a futamon Leclerc tizedik, Vettel 13. lett. A Szahíri Nagydíjon a pontszerzés sem sikerült: Vettel 12. helyen végzett, a második sorból rajtoló Leclerc a rajt után a Pérezzel való ütközés után kiesett, az eset miatt három rajthely büntetést is kapott a következő versenyre. A 2021-es Bahreini Nagydíjon Leclerc negyedik helyről rajtolva hatodik, a csapathoz frissen érkezett Sainz nyolcadik lett. Tavalyelőtt kettős győzelemmel kezdték a szezont: Pérez mesterhármassal nyert, Sainz pedig Verstappen kiesésével megörökölte a második helyet. Tavaly a második sorból indultak, Leclerc a rajtnál megelőzte Pérezt, aki a 26. körben visszaelőzte. A 41. körben  Leclerc motorhibával kiesett, ekkor Sainz került a harmadik helyre, de a 46. kör elején Alonso megelőzte, így negyedik lett.

McLaren

Elsőre meglepő lehet, de ezen a pályán még nem sikerült győzniük. Az első Bahreini Nagydíj kettős kiesést hozott (Kimi Räikkönennek motorhibája volt, Coulthardnak az olajnyomással voltak problémái), utána Kimi révén sikerült két harmadik helyezést elérni, 2005-ben a beugró Pedro de la Rosa (aki leggyorsabb kört is futott), 2006-ban Juan Pablo Montoya egyaránt ötödik lett mellette. 2007-ben a harmadik versenyén részt vevő Hamilton második lett a két Ferrari szendvicsében, Alonso ötödik. 2008-ban Heikki Kovalainen hozott egy újabb ötödik helyet, Hamilton a rajtnál történő beragadás és az Alonsóval való ütközés után 13. lett. 2009-ben Hamilton negyedik, Kovalainen 12. helyen végzett. 2010-ben Hamilton harmadik lett a Ferrarik mögött, míg a csapatnál bemutatkozó Button hetedik. 2012-ben Hamilton nyolcadik lett, Button kiállt, hivatalosan 18.-nak könyvelték el. 2013-ban Pérez hatodik, Button tizedik helyen futott be. 2014-ben Button és Magnussen is kuplungproblémával állt ki (előbbit 17.-nek jegyezték). 2015-ben Honda-motoros autóval Alonso 11. lett, míg Button technikai problémák miatt el sem tudott rajtolni. 2016-ban az Alonsót helyettesítő Stoffel Vandoorne pontszerző tizedik hellyel mutatkozott be a mezőnyben, Button motorhibával kiállt. 2017-ben egyik versenyző sem ért célba: Alonso erőforrás-problémával kiállt, míg Vandoorne el sem rajtolt. 2018-ban Renault motorral sikerült a kettős pontszerzés: a Q1-ből hamarabb futott egyenlő idővel továbbjutó Alonso és Vandoorne 7-8. helyen futottak be.

2019-ben mindkét versenyző Q3-ba jutott, a futamon Norris hatodikként szerezte első pontjait, míg a váltóhiba miatt kiálló Sainzot 19. helyezettnek jegyezték. 2020-ban a Bahreini Nagydíjon a Q3-ba jutó Norris és a Q2-ben mért idő nélkül maradt Sainz 4-5. helyen futottak be, a Szahíri Nagydíjon Sainz negyedik, az utolsó sorba hátrasorolva induló Norris tizedik lett. A 2021-es Bahreini Nagydíjon, ahol hét év után visszatértek a Mercedes motorokhoz, az időmérőn a csapatnál bemutatkozó Ricciardo hatodik lett Norris előtt, a futamon Norris negyedik, Ricciardo hetedik helyezést ért el. Tavalyelőtt nem jutottak a Q3-ba, és pontot sem szereztek: Ricciardo és Norris a 14–15. helyen végeztek. Tavaly ismét nulláztak: a Q1-ből azonos idő miatt korábban megfutott kör miatt továbbjutó Norris 17. lett, az újonc Piastri kiesett a Q1-ben, majd a futamon elektronikai hibával kiállt.

Aston Martin

Az előd Force India legjobb bahreini eredménye Pérez harmadik helye volt 2014-ben, akinek ez volt a csapat színeiben az első dobogója. 2020-ban a Bahreini Nagydíjon a Racing Point mindkét versenyzője kiesett, annál jobban alakult a Szahíri Nagydíj: Pérez a rajt után ugyan ütközött Leclerc-rel és visszaesett, de később visszazárkózott egészen a harmadik helyig, majd a Mercedes elhibázott kerékcseréi után élre állt, megszerezte önmaga első nagydíjgyőzelmét, ami egyúttal a Racing Point egyetlen győzelme is lett. Stroll harmadikként csatlakozott hozzá a dobogón.

A 2021-es Bahreini Nagydíjon hat évtized után visszatért a Forma–1-be az Aston Martin név. Stroll tizedik, az új csapata színeiben bemutatkozó Vettel hátrasorolással indulva és az Oconnal való ütközésért 10 másodperc büntetést kapva 15. helyen végzett. Tavalyelőtt kiestek a Q1-ben és pontot szereztek sem szereztek: Stroll 12., a Covid-fertőzés miatt Vettelt helyettesítő Hülkenberg 17. helyen végzett. Tavaly megadták az alaphangot a szezonhoz: mindkét versenyző a Q3-ba jutott, pedig Stroll részvétele egy ideig sérülés miatt kétséges volt. Az első körben koccantak egymással, ami miatt pár helyet veszítettek, de Alonsónak később sikerült megelőznie mindkét Mercedest és Sainzt, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Stroll Russellt megelőzve a hatodik helyen futott be.

Alpine

A jogelőd Renault 2005-ben és 2006-ben nyert Bahreini Nagydíjat Alonso révén. A Lotus-érában 2012-ben és 2013-ban egyaránt kettős dobogót ért el a csapat: mindkétszer Räikkönen lett a második, Romain Grosjean a harmadik. 2020-ban a Renault a Szahíri Nagydíjon érte el a szezon legjobb eredményét: az első dobogóját szerző Ocon második lett.

A 2021-es Bahreini Nagydíjon mutatkozott be a csapat a jelenlegi nevén, pontot szerezniük nem sikerült: a Vettellel ütközésbe keveredő Ocon 13. helyen végzett, a visszatérő Alonso a Q3-ba jutott, de 32 kör után fékhiba miatt kiesett. Tavalyelőtt az első körben Mick Schumacherrel ütköző és öt másodperc büntetést kapó Ocon hetedik, a Q3-ba jutó Alonso kilencedik helyezést ért el. Tavaly immár „teljesen” francia csapatként indultak: Gasly a Q1-es kiesés után pontszerző kilencedik hellyel mutatkozott be a színeikben, míg a Q3-ba jutó Ocon műszaki hibával kiesett.

Williams

Az első Bahreini Nagydíjon még a BMW-motoros korszakban Ralf Schumacher szerzett pontot hetedikként, Montoya 13. helyen végzett. A következő két versenyen Webber mindkétszer hatodik lett; 2006-ban már Cosworth motorral, az ezen a futamon debütáló Rosberg végzett mögötte, leggyorsabb kört futva. A következő három versenyen mindössze egy pont jött össze: 2008-ban Rosberg nyolcadik lett. 2010-ben Barrichello tizedik hellyel mutatkozott be a csapatnál, elsőként profitálva az új pontrendszerből, a debütáló Hülkenberg 14. helyen végzett. 2012-ben Pastor Maldonado defekt miatt kiesett, Bruno Senna vibráció miatt kiállt, hivatalosan 22. helyezettnek jegyezték. 2013-ban Maldonado 11., Bottas 14. lett. 2014-ben Mercedes-motorral Massa és Bottas 7-8. helyen végeztek; 2015-ben Bottas negyedik, Massa tizedik helyen futott be. 2016-ban Massa és Bottas 8-9. helyen fejezték be a futamot. 2017-ben Massa a nyolcadik helyről indulva hatodik lett, Stroll a Sainzzal való ütközés után kiesett. 2018-ban Stroll és Szergej Szirotkin 14-15. helyen végeztek.

2019-ben Russell és Robert Kubica 15-16. helyen zárták a futamot. 2020-ban a Bahreini Nagydíjon Russell 12., Nicholas Latifi 14. helyen végzett. A Szahíri Nagydíjra Russellt kölcsönadták a Mercedesnek, helyette Jack Aitken indult első és eddig egyetlen Forma–1-es futamán. Mindkét versenyző virtuális biztonsági autót okozott: Latifi olajszivárgás miatt kiállva, Aitken pedig megpördült és elvesztette az első szárnyát. A futamot a 16. helyen zárta. A 2021-es Bahreini Nagydíjon Russell 14. lett, Latifit a turbófeltöltő problémái miatti kiesés után 18. helyezettnek jegyezték. Tavalyelőtt Albon 13. hellyel mutatkozott be a csapat színeiben, Latifi 16. helyen végzett. Tavaly a Q2-ig jutó Albon tizedik helyezéssel szerzett pontot. Az újonc Sargeant éppen lemaradt a Q2-ről: azonos időt ment Norisszal, de később futotta meg; a versenyen 12. lett.

RB

A 2006-os Bahreini Nagydíjon mutatkozott be a jogelőd Toro Rosso, Vitantonio Liuzzi 11., Scott Speed 13. lett. 2016-ban Verstappen hatodik helyével megszerezte a csapat első itteni pontjait. 2018-ban itt volt a csapat számára a szezon csúcspontja, Gasly negyedik helyezésével.

AlphaTauri név alatt a 2020-as Bahreini Nagydíjon mindkét versenyző Q3-ba jutott, a futamon Gasly hatodik, az eredeti rajtnál Grosjeannal, az újraindítás után Stroll-lal ütköző, utóbbi miatt 10 másodperc büntetést kapó Kvjat 11. lett. A Szahíri Nagydíjon mindkét versenyző Q3-ba jutott, a futamon Kvjat hetedik, Gasly 11. helyen végzett. A 2021-es Bahreini Nagydíjon Tsunoda pontszerző kilencedik helyezést ért el a bemutatkozó versenyén, az ötödik helyről induló Gasly előbb visszaesett az első szárnya elvesztése után, később váltóhibával kiállt, a megtett táv révén a 17. helyre rangsorolták. Tavalyelőtt Tsunoda nyolcadik lett, a Q3-ba jutó Gasly a 46. körben az erőforrás hibájával kiesett, az autója ki is gyulladt, és a biztonsági autót is be kellett küldeni miatta. Tavaly a Q2-ig jutó Tsunoda 11., a csapathoz frissen érkezett Nyck de Vries Q1-es kiesés után a 14. helyen végzett.

Idén megújulva, Visa Cash App RB Formula One Team néven indulnak.

Kick Sauber

A Sauber az első Bahreini Nagydíjon nem szerzett pontot, a 2005-ös versenyen Massa hetedik lett. A különböző érákat nézve a csapat a BMW égisze alatt érte el legjobb eredményét a Bahreinben: Kubica 2008-ban élről indulva harmadik lett a két Ferrari mögött, a csapattárs Nick Heidfeld előtt.

A 2010-től ismét önálló Saubernek 2018-ig kellett várnia az újabb pontszerzésre a pályán, amikor Marcus Ericsson kilencedik helyezést ért el az Alfa Romeo Sauber színeiben. 2019-ben már Alfa Romeo Racing név alatt Kimi Räikkönen hetedik, Antonio Giovinazzi 11. helyezést ért el. A következő két szezonban nem szereztek pontot (a 2020-as Szahíri Nagydíjon sem). Tavalyelőtt új versenyzőpárossal vágtak neki a szezonnak, mindketten pontot szereztek: a Q3-ba jutó Bottas hatodik, az újonc Zhōu tizedik helyezést ért el. Tavaly mindkét versenyző a Q2-ig jutott az időmérőn, a futamon Bottas jó gumistratégiával nyolcadik lett, míg Zhōu megfutotta a leggyorsabb kört, de 16. helyezettként nem kaphatott érte pontot.

Idén félig régi, félig új néven indulnak, Stake F1 Team Kick Sauberként.

Haas

2016-ban Grosjean ötödik helyezést ért el. Esteban Gutiérrez fékhibával kiesett. 2017-ben nem sikerült az előző évi helyezést megismételni, de a pontszerzés újra összejött, ezúttal nyolcadik lett Grosjean. Magnussen elektronikai hibával kiállt. 2018-ban Magnussen szerzett pontokat ötödikként, Grosjean 13. helyen végzett. 2019-ben viszont nem szereztek pontot: a hatodik helyről rajtoló Magnussen 13. lett, az időmérős feltartás miatt három hellyel hátrasorolt Grosjean ütközés következtében kiesett. A 2020-as Bahreini Nagydíjon Grosjean a rajt után hátborzongató balesetet szenvedett: az autója a palánknak csapódott, sőt egy része át is szakította azt, kettétört és kigyulladt, de sikerült belőle kiszállnia (de Forma–1-es nagydíjon azóta sem indult). A versenyt emiatt piros zászlóval meg is szakították. Magnussen a 17. helyen végzett. A Szahíri Nagydíjon Grosjeant az újonc Pietro Fittipaldi helyettesítette, aki első versenyére rögtön rajtbüntetést örökölt az elhasznált erőforráselemek miatt, de eleve az utolsó helyre kvalifikálta magát. A futamon 17. lett, míg Magnussen 15. helyen végzett. A 2021-es Bahreini Nagydíjnak két debütáló pilótával vágtak neki: Mick Schumacher 16. lett, Nyikita Mazepin az első körben kicsúszva a palánknak ütközött, biztonsági autós fázist okozva. Tavalyelőtt Magnussen Q3-ba jutással és ötödik helyezéssel tért vissza a csapathoz, az első körben Oconnal ütköző Schumacher a 11. helyen végzett. Tavaly Magnussen 13., a 2019 után újra állandó versenyzői helyet kapó Hülkenberg Q3-ba jutást követően 15. helyen végzett. Utóbbi 15 másodperc büntetést is kapott a pályahatár átlépése miatt, de nem befolyásolta a helyezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr5218342911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása