Papír-vb

Papír-vb

Vb-matek Abu-Dhabi előtt

2016. november 13. - F1 Hierro

Lewis Hamilton brazíliai győzelme révén az utolsó futamra maradt a világbajnokság eldöntése, valamennyit sikerült faragnia a Nico Rosberg mögötti hátrányából, bár Rosberg pozíciója még így is kényelmesnek látszik. Hacsak nem jön közbe valami váratlan esemény az Abu-Dhabi Nagydíjon...

Lássuk, melyik bajnokaspiráns miben bízhat!

 A jelenlegi helyzet: Nico Rosbergnek van 367 pontja, 9 futamgyőzelme, 4 második és 2 harmadik helyezése. Lewis Hamiltonnak 355 pontja, szintén 9 futamgyőzelme, 3 második és 4 harmadik helyezése. Tehát kettejük között a különbség 12 pont, az esetleg pontegyenlőség eldőlhet bármelyikük javára.

A pontozás: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 (remélhetőleg félpontos eshetőségre nem kell felkészülni).

Rosberg világbajnok, ha Abu-Dhabiban

*dobogóra áll (12+15=27, ezt Hamilton győzelemmel is csak 2 pontra tudná hozni)

*4-6. hely valamelyikén végez és Hamilton nem nyer (Rosberg hatodik helye esetén 12+8=20, Hamilton egy második hellyel két pont különbségre hozná be)

*7-8. helyen végez, Hamilton pedig másodiknál rosszabb helyen (Rosberg nyolcadik helye esetén 12+4=16, Hamilton harmadik helye esetén 1 pont előny megmaradna.)

*Hamilton nem áll dobogóra (amennyiben Rosberg tizediknél rosszabb helyen végezne vagy kiesne, Hamilton negyedik hellyel pontegyenlőségre hozná, a futamgyőzelmek száma is ugyanannyi lenne, de Rosbergnek eggyel több második helyezése lenne)

Hamilton megszerzi negyedik világbajnoki címét, ha Abu-Dhabiban

*győz és Rosberg nem áll dobogóra (-12+25=13, Rosberg negyedik helye esetén 1 ponttal Hamilton javára fordulna az állás)

*második és Rosberg hatodiknál rosszabb helyen végez (-12+18=6, Rosberg hetedik helye pontegyenlőségre hozná. Mindkettejüknek lenne 9 győzelme és 4 második helye, a harmadik helyek száma viszont Hamilton javára döntene)

*harmadik és Rosberg nyolcadiknál rosszabb helyen végez (-12+15=3, Rosberg kilencedik helye esetén 1 ponttal Hamilton javára fordulna az állás)

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr7411958563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása