Papír-vb

Papír-vb

Konstruktőri múltidéző 15.

Orosz Nagydíj, Szocsi

2015. október 10. - F1 Hierro

Más futamoknál megszokott, hogy a csapatoknál több emléket tudunk felidézni, mint a pilótáknál, ezúttal viszont nincs sok különbség a két áttekintés között, hiszen ugyanazt az egy Orosz Nagydíjat tudjuk elővenni. Azon az egyen a tavalyi (és idei) papírforma szerint Mercedes kettős győzelem született, sőt a Mercedes-motoros autóknak is kifejezetten feküdt a pálya.

Mercedes

Az első sorból rajtolva kettős győzelmet arattak, Hamilton nyugodt körülmények között nyert, míg Rosbergnek egy elrontott sikán és kényszerű kerékcsere után kellett visszaszereznie a második helyet. A dupla diadal a gyári Mercedes csapat első konstruktőri címét biztosította be.

Red Bull

A pálya kevéssé feküdt a csapatnak. A két versenyző volt, hogy egymással is vívott, végül Ricciardo hetedik lett Vettel előtt.

Williams

Bottas a harmadik helyről rajtolt, a futam végén is ott végzett, Massa 18. helyről indulva sajátos boksztaktikával 11. lett.

Ferrari

A versenyzők a negyedik sorból rajtoltak, a végén Alonso egyet javítva hatodik, Kimi egyet rontva kilencedik lett.

McLaren

A Mercedes-motoroknak kedvező pályán a melbourne-i dobogót leszámítva az év egyik legjobb eredményét produkálták, Button negyedik lett Kevin Magnussen előtt.

Force India

Pérez tizedikként szerzett egy pontot, míg Hülkenberg 12. lett.

Toro Rosso

Jean-Éric Vegne és Kvjat a 13-14. helyen végeztek.

Lotus

Grosjean és Maldonado 17-18. helyen értek célba.

Sauber

Esteban Gutiérrez és Adrian Sutil 15-16. helyen végeztek.

Manor Marussia

A Marussia első hazai versenye volt – és mint kiderült, abban a formában az utolsó hétvégéje, miután a későbbiekre el sem utaztak. Jules Bianchi suzukai balesete után egy autóval álltak rajthoz, Chilton váltócsere után öthelyes büntetéssel indult, a versenyt kilenc kör után feladni kényszerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://papirvb.blog.hu/api/trackback/id/tr447954862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása